Google+ Cafeluţă dis-de-dimineaţă: Veşti bune pentru datornici

miercuri, 19 iunie 2013

Veşti bune pentru datornici

Locația: Orăștie, Romania
     Nu este cazul nici să ne bucurăm prea tare, dar avem un motiv, cel puţin să nu mai fim trişti.
     De cele mai multe ori, atunci când contractăm un împrumut în bani - valută sau lei - nu studiem cu atenţie contractul de împrumut. Şi chiar dacă am face-o, terminologia de specialitate folosită în redactarea actului ne-ar împiedica să-l înţelegem corect şi să descoperim clauzele ascunse introduse acolo tocmai cu scopul obţinerii unui profit suplimentar. Adică ceea ce numim noi "a trage pielea de pe om".
     Avocaţii ne avertizează că există o cale legală prin care, în cazul în care ajungem în situaţia extremă de executare silită - după etapa de imposibilitate a achitării datoriei - să nu fim nevoiţi să mai achităm dobânzi peste dobânzi şi dobândă la dobândă, ci doar împrumutul pe care l-am contractat şi dobânda minimă legală care decurge din suma împrumutată. E bine, dar ca să faci aşa ceva trebuie să treci
printr-un lung, stresant şi plictisitor proces în instanţa de judecată.
     Tot avocaţii ne spun că 40% dintre cazurile de executare silită provin din clauzele ascunse în contractul de împrumut şi că majoritatea dintre cei ce-au avut curajul să pornească o acţiune judecătorească au avut câştig de cauză. De aceea, atunci când sunteţi chemaţi în instanţă pentru datorii la bănci, consultaţi un avocat bun. S-ar putea să aveţi surpriza să câştigaţi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu