Google+ Cafeluţă dis-de-dimineaţă: Alimente pentru nevoiaşi la preţuri umflate

marți, 27 august 2013

Alimente pentru nevoiaşi la preţuri umflate

Locația: Romania

Banii europeni cheltuiţi fără discernământ

     În cotloanele economiei românești se ascund adevăruri grave. Banii europeni pe care poporul trebuie să-i returneze cu dobânzile umflate ale UE, se cheltuiesc pe achiziții la suprapreț. Faptul că se ajută familiile şi persoanele cu venituri mici, din acești bani, este un lucru foarte bun, excelent. Dar a primi mită pentru a favoriza facturi cu prețuri umflate de la furnizori - aici e-o bubă purulentă, e-o boală nefirească, o bătaie de joc. Știrile sunt preluate de pe digi24.ro, care mai oferă câteva date concrete în ceea ce priveşte aceste preţuri. Iată-le:


  • - uleiul, care se găseşte în magazine la preţul de 5 lei/kg, a fost licitat la 7,5 lei/kg;
  • - zahărul, de la 3,9 lei/kg în magazin, a ajuns la 4,7 lei/kg;
  • - mălaiul, de la 1,6 - 2,0 lei/kg, a ajuns să fie licitat la preţul de 2,65 lei/kg.

     Aceste exemple vorbesc de la sine despre lipsa de corectitudine a celor ce trebuiau să tranzacţioneze produsele în cauză, adică Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură. Dar dacă, fapt concret, fostul director adjunct al acestei instituţii, Aurel Pană, este cercetat de DNA pentru luare de mită (1,2 milioane de euro), nu se mai poate spune că lucrurile s-au desfăşurat chiar normal. Şi mai este o problemă; după judecarea cazului, infractorul este condamnat şi îşi execută, să zicem, pedeapsa, dar banii cheltuiţi fără noimă rămân să fie plătiţi tot de nevoiaşi, în loc să se recupereze de la infractor şi de la firmele care l-au plătit. În cazul în care acestea nu dispun de banii constataţi ca prejudiciu, eventual se poate dispune confiscarea averii, respectiv a tuturor conturilor şi activelor deţinute de firma respectivă, iar ca măsură preventivă, închiderea firmei şi condamnarea celor din conducerea sa.
     Cu alte cuvinte, pentru protecţia poporului de astfel de infractori, persoanele odată dovedite ca fiind implicate într-un astfel de scandal să fie terminate terminate din toate punctele de vedere. Poate astfel vom mai avea şanse să ne redresăm odată economic, politic şi cum mai vreţi voi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu